Sådan passer du bedst på din VW Up

Sådan passer du bedst på din VW Up

Det er næsten blevet en vittighed i sig selv, når en bilejer tager til mekanikeren og forsøgsvis forsøger at forklare, hvilke mærkelige lyde der kommer fra bilen og dernæst forsøger at efterligne disse.

Den slags afslører, at bilejeren ikke har den store forstand på bilens sammensætning, men faktisk burde man ikke grine ad vedkommende over denne indstilling, for det beviser bare, at de gerne vil passe på deres bil, om de forstår den eller ej, ved at tage til mekanikeren.

Hvis man vil være sikker på, at ens bil vil holde sig længst muligt, også selvom man meget specifikt har købt en vw up brugt, så er det med at besøge mekanikeren oftest muligt, når man har den mindste tvivl ved, at der skulle være noget galt med køretøjet.

Dog er det ikke alt, mekanikeren lige står parat til at fikse for dig ved din bil på alle døgnets 24 timer, så der er mange ting, du selv kan gøre for at holde din VW Up eller en anden biltype, du ejer, ved lige.

Du skal altid huske at tjekke olierne og have styr på, hvad de forskellige lamper i instrumentbrættet betyder. Det er ikke dem alle sammen der er ensbetydende med, at du partout skal skynde dig til bilmekanikeren, da det kan være tegn på lav tank eller lignende.

Noget af disse ting kan lyde som noget, du lærte, da du tog kørekort, men det er kommet os for øre, at mange folk efter en rum tid glemmer bevidst at holde øje med disse ting, da de tager mange ting på rutinen.

Husk også at vaske bilen jævnligt og tjekke efter, om slidmønsteret på dækkene er for lavt nede, eller om vinduesviskerne efterlader striber på ruderne.

Har man ikke styr på visse af disse ting, kan man faktisk risikere at få en både, hvis man bliver stoppet af politiet eller på anden måde opdaget af myndighederne.