Hvordan får jeg tilskud til varmepumpe?

Hvis du ønsker at give din bolig en grønnere profil og minimere husstandens samlede CO2 aftryk, er det nærliggende at starte med varme forbruget. Du kan gøre rigtig meget ved at sørge for efterisolering af husets ydermure, og måske endda supplere med en udskiftning af ruderne i husets vinduer. På den måde kan du sikre at du ikke fyrer for spurvene, og dermed spare en del energi.

Men hvis du virkelig ønsker at flytte nålen hvad angår energi forbruget, og samtidig spare en ganske betragtelig sum penge, kan du tage et kig på husstandens opvarmnings metode. Benytter I stadig et gammelt olie eller gas fyr vil du kunne opnå en stor besparelse ved at skifte dette ud med en moderne luft til vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe er den dag i dag det mest klima og miljø venlige alternativ til et fyr. Dette skyldes den høje energi effektivitet som en luft til vand varmepumpe kan præstere. En luft til vand varmepumpe udnytter simpelt hen den tilførte energi meget bedre end et gammelt udtjent fyr – til glæde for din pengepung, og for vores allesammens klima. Og af samme grund kan du også opnå det dr kaldes energi tilskud i forbindelse med anskaffelse af en luft til vand varmepumpe.

Hvordan opnår jeg energitilskud til varmepumpe?

Der er visse regler for hvordan du kan opnå tilskud til anskaffelse af familiens nye luft til vand varmepumpe. Du kan læse om dem i forbindelse med ansøgning via Statens Tilskudspuljer. Din varmepumpe skal opfylde visse krav til energi effektivitet og mærkning. Derfor er det vigtigt at du på forhånd gør dig klart hvilken varmepumpe du ønsker.

Hos Dansk Varme ApS kan du få hjælp og vejledning til at søge om tilskud til varmepumpe. Du kan læse mere, og få svar på dine spørgsmål, på hjemmesiden https://danskvarme.dk/energitilskud-til-varmepumpe/.