Halskæder til en hver anledning

En af de årsager til at halskæder er så populære er, både hos mænd og kvinder er at man kan få halskæder til en hver lejlighed. Du kan have en halskæde på til daglig, men ofte kan den samme halskæde også bruges til fest eller skiftes ud til en anden.

Det sjove ved halskæder er at de kan være fine og diskrete men de kan også være store, farverige og voldsomme. De fleste forældre har også prøvet at modtage en fin halskæde lavet af farvestrålende plastisk perler.

Det er muligt at få halskæder hvor selve vedhænget er hæftet på kæden og så er der andre hvor du har mulighed for at skrifte vedhænget ud. Andre halskæder består af en masse små dele, som samlet set bliver til en hel kæde.

Diamant vedhæng

En af de mest populære ædelstene der bruges til halskæder og vedhæng er diamanter. Det er en ædelsten der kan bruges både til smykker der er beregnet til at du skal have den på hverdag men den kan også ændre en kjole fuldstændig og forvandle den fra noget halvkedeligt til en helt fantastisk gallakjole. 

Mange af de vedhæng der i dag laves til halskæder har en eller flere diamanter i. 

Diamanterne stammer ofte fra Afrika, især den sydlige del. Den hentes op af miner som går dybt ned i jorden. Det er også i Afrika at den største diamant i verden i 1905 blev fundet. Den var på hele 3106 carat. Til sammenligning er de fleste diamanter der bruges til smykker og halskæder er på under 1 carat.

Diamanter på over 1 carat er både sjældne og store. Den 3106 carat store diamant blev senere kløvet og ud af kæmpe diamanten blev der lavet hele 105 diamanter. Den største som går under navnet Afrikas Stjerne er i dag en del af de engelske kronjuveler. Den er på 540,2 carat. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *