Få dit smukke gulv igen med en grundig og effektiv gulvslibning

Få dit smukke gulv igen med en grundig og effektiv gulvslibning

Trænger dit gamle og udtjente trægulv til en ordentlig opstrammer – og går du og overvejer at få foretaget en gulvafhøvling? Så bør du tage et ekstra grundigt kig på dit trægulv. I langt de fleste tilfælde er så drastisk et indgreb slet ikke nødvendigt for at få træværket til at skinne igen.

Selv om et trægulv ser utroligt slidt og nusset ud, skal man ikke lade sig narre – langt de fleste af de skæmmende ridser, pletter, skrammer og misfarvninger er kun overfladiske, og lader sig let fjerne ved en grundig og effektiv gulvslibning. Så med mindre dit gulv har lidt stor skade, for eksempel i form af ujævnheder fra en vandskade eller meget dybe skrammer i træværket, kan du sagtens nøjes med den langt mindre invasive og skånsomme gulvslibning.

Gulvslibning eller gulvafhøvling – hvad er forskellen?

Kort fortalt er en gulvafhøvling en del mere omfattende end en gulvslibning. Ikke alle trægulve kan tåle en gulvafhøvling, som typiske fjerner næsten en halv centimeter af gulvet. Det siger næsten sig selv, at er gulvbrædderne tynde eller af blødt træ, vil de meget dårlig tåle denne behandling. En gulvslibning kan langt de fleste trægulve tåle, uanset type og træsort. Så hvis dit gulv udelukkende udviser overfladiske tegn på slitage, for eksempel i form af pletter fra spildte væsker, misfarvninger fra solfalming, eller slidspor bestående af nedtrådt støv og skidt, kan du med fordel vælge en professionel gulvslibning.

Gulvslibning ved professionel og erfaren håndværker

Når gulvet skal slibes, er det en rigtig god idé at vælge en professionel fagmand til at udføre opgaven. Han vil kunne gøre det langt hurtigere end du selv vil kunne, og kan samtidig hjælpe dig med at finde frem tilden rette efterbehandling, som passer til dine ønsker og dit temperament. Du kan læse mere om gulvslibning, og få et uforpligtende tilbud, på gkservice.dk